Veel gestelde vragen

Wie en wat is Cangoo?

Cangoo is een jong familiebedrijf. Zo’ 5 jaar geleden kwam bij fietsfabrikant Popal de vraag binnen of er ook bakfietsen in het assortiment konden komen. Dat kon, maar dan wilden we eerst uitgebreid kunnen testen en ontwikkelen. Na ongeveer anderhalf konden we vol trots onze eerste bakfiets presenteren. Het was meteen een succes. En we hebben sindsdien niet stil gezeten: na 3 jaar doorontwikkelen, herintroduceren we nu onze Cangoo bakfietsen. Met de nieuwste technologische snufjes en in een nieuw, eigen

Waar komt de naam Cangoo vandaan?

Welk dier legt met het grootste gemak grote afstanden af met zijn jonkies veilig en comfortabel in zijn buidel? Juist, de kangoeroe (oftewel ‘cangoo’, in verbasterd Engels). En dat is precies hoe wij over bakfietsen denken: veilig, betrouwbaar en comfortabel voor je kids. En inderdaad, Cangoo ‘can-go’ anywhere: wij zorgen ervoor dat je altijd en overal veilig aan komt!

Waarom een Cangoo bakfiets?

Voor het gemak en plezier van een echte familiefiets natuurlijk. Maar vooral omdat Cangoo bakfietsen zijn voorzien van de laatste technologische snufjes. Ze bewijzen bovendien dat degelijk en hip prima samen gaan, én ook nog eens betaalbaar is! En minstens zo belangrijk: je krijgt bij Cangoo net even wat meer service: standaard reparatieservice onderweg, goede garantie en dito afhandeling. Met een Cangoo kom je gegarandeerd veilig en comfortabel van A naar B.

Kan ik in mijn Cangoo bakfiets mijn kinderen veilig vervoeren?

Jazeker, veiligheid en comfort staan bij Cangoo voorop! De frames van onze bakfietsen zijn solide en voor onze wielen gebruiken we extra stevige spaken, zodat je zelfs de zelfs oudere kids veilig kunt vervoeren. Natuurlijk hebben de zitjes in de bak veiligheidsgordels en voldoen Cangoo bakfietsen aan alle EU veiligheidsnormen. Van Maxicosi tot basisschool, in een Cangoo zit je veilig en goed!

Een bakfiets met 2 of 3 wielen?

De keuze voor een 2- of 3-wielbakfiets is een kwestie van persoonlijke smaak en gebruiksdoel. Zo kun je in een tweewieler 1 a 2 kinderen vervoeren, terwijl je in een driewieler met gemak 3 of 4 kinderen kunt meenemen.

Een tweewieler lijkt meer op een gewone fiets en is wat wendbaarder, terwijl een bakfiets met 3 wielen weer stabieler op de weg ligt. De tweewieler is voor lange afstanden wat comfortabeler door de geringere bandenweerstand. Maar het beste kun je zelf komen testen wat het meest bij je past. Kom langs bij ons in de winkel of op een van de Cangoo testdagen.

Een elektrische of gewone Cangoo bakfiets

De bakfietsen van Cangoo rijden zo soepel dat ze bijna net zo licht fietsen als een gewone fiets. Maar voor langere afstanden, zwaardere bagage of wat heuvelachtiger terrein kan het best prettig zijn om wat hulp te hebben bij het trappen. Dan is elektrische trapondersteuning een uitkomst; het geeft je net even dat extra zetje en comfort. Maar het beste kun je natuurlijk gewoon zelf komen testen hoe een E-bakfiets rijdt. Kom langs bij ons in de winkel of op een van de Cangoo testdagen.

Waar kan ik een Cangoo kopen?

Je kunt de Cangoo bakfietsen uitgebreid uitproberen in onze winkels, maar bestellen doe je via onze website. Heel eenvoudig: op de website kies je je favoriete model, kleur en eventuele accessoires. Als je daarna op ‘Bestellen’ klikt, kun je direct afrekenen. Vervolgens maken we een afspraak met je voor de bezorging of kun je de bakfiets op een van onze afhaalpunten ophalen. Ook krijg je meteen de toegang tot je MijnCangoo waar je allerlei informatie kunt vinden over jouw Cangoo-bakfiets.

Hoe kan ik bij Cangoo betalen?

Je kunt je bestelling online afrekenen via iDeal of via een bankoverschrijvin

Waar kan ik een Cangoo bakfiets testen?

Bij onze Bikefactory filialen ben je van harte welkom om onze bakfietsen te testen. Of bezoek een van onze Cangoo testdagen. Kijk op onze Cangoo evenementenkalender voor de eerstvolgende testdag bij jou in de buurt.

Hoe kan ik bestelling annuleren?

Je kunt je bestelling annuleren door contact op te nemen met onze klantenservice. Heb je al betaald, dan zullen we het aankoopbedrag terugstorten op de rekening waarmee je aankoop is gedaan. Heb je een gepersonaliseerde bakfiets besteld en is die al in productie, dan kunnen we de bestelling helaas niet annuleren of omruilen

Hoe wordt de Cangoo bakfiets geleverd?

Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen, wordt de bakfiets door onze eigen deskundige fietsenmakers gemonteerd. Vervolgens kun je de bakfiets afhalen bij een van de Bikefactoryfilialen of maken we een afspraak om de bakfiets bij je  thuis af te leveren. De gemiddelde levertijd van een Cangoo Bakfiets is 2 – 5 werkdagen.

Is het ook mogelijk om de Cangoo af te halen?

Jazeker, dat kan. Neem telefonisch contact op met de serviceafdeling van PimpMyBike en wij zorgen ervoor dat de fiets op de afgesproken plaats en tijd klaar staat.

Wat zijn de levertijden van Cangoo bakfietsen?

De levertijd van een Cangoo bakfiets is 2 – 5 werkdagen.

Wat is de levertijd van Cangoo accessoires?

De accessoires, mits op voorraad en voor 17.00 uur besteld, worden de volgende werkdag geleverd. Bij een bestelling onder de € 50,- komen er € 4,95 verzendkosten bij.

Hoe kan ik de bestelling van mijn Cangoo bakfiets volgen?

Via jouw MijnCangoo account, onder ‘Bestellingen’ kun je jouw order volgen. Onze klantenservice neemt contact met je op voor een leveringsafspra

Kan ik ook vanuit het buitenland een Cangoo bakfiets bestellen?

We willen graag de juiste service kunnen bieden bij onze bakfietsen. Daarom is het vooralsnog alleen mogelijk om een Cangoo bakfiets te bestellen in Nederland.

Krijg ik garantie op mijn fiets?

Uiteraard! Op elke Cangoo bakfiets zit 5 jaar garantie op het frame en 1 jaar op de draaiende onderdelen, voor zover het fabricagefouten betreft. Op accessoires geven we 1 jaar garantie als het om productiefouten gaat.

Wordt de fiets geleverd met gereedschap voor montage?

Onze bakfietsen worden gemonteerd met veelgebruikt gereedschap (steeksleutels, schroevedraaiers en een inbussleutelset). Die heb je ongetwijfeld zelf in huis liggen, dus we leveren geen montagegereedschap mee.

Mijn Cangoo bakfiets is kapot, wat nu?

Mocht je onverhoopt pech krijgen met je Cangoo-bakfiets, thuis of onderweg, dan staan de mobiele monteurs van FietsNed altijd en overal voor je klaar. Valt de reparatie onder de garantieonderdelen en -termijn, dan helpen zij je kosteloos weer veilig de weg op. Maar ook buiten de garantie van je bakfiets kun je voor eigen rekening altijd gebruik maken van de expertise van de FietsNed-monteurs. Mocht je voor je reparatie bij derden terechtkomen (anders dan medewerkers van FietsNed of Cangoo), houd er dan wel rekening mee dat de kosten niet vergoed worden en dat de garantie vervalt.

Wat zijn de kosten van de reparaties?

Binnen de garantievoorwaarden en garantietermijn vervangen of repareren wij kosteloos defecte onderdelen.

Valt het defect buiten de garantievoorwaarden en garantietermijn, dan bieden wij je de volgende 3 opties:

  • Je gaat akkoord met de vastgestelde prijsopgave voor reparatie. Je kunt ter plekke afrekenen zodra je de fiets of het onderdeel weer retour ontvangt.
  • Je gaat niet akkoord met de prijsopgave en kiest ervoor om het artikel ongerepareerd terug te ontvangen. In dat geval rekenen we wel onderzoekskosten. Zodra we de betaling hebben ontvangen, sturen wij dan het onderdeel terug.
  • Je gaat niet akkoord met de prijsopgave en hoeft het artikel ook niet terug.
Krijg ik een vervangende fiets als mijn bakfiets gerepareerd wordt?

Je krijgt niet standaard een vervangende fiets als je bakfiets ter reparatie bij ons is. Wil je te allen tijde verzekerd zijn van een bakfiets, dank raden wij Servicepakket 2 aan. We zorgen er dan voor dat je altijd een bakfiets tot je beschikking hebt. We doen sowieso altijd ons uiterste best om je bakfiets zo snel mogelijk, binnen de gestelde reparatietermijn, bij je terug te bezorgen.

Kan ik na aflevering van de bakfiets alsnog van mijn aankoop afzien?

Mocht je je toch bedenken als je je bakfiets hebt ontvangen, dan heb je het recht om zonder opgaaf van reden binnen 7 dagen na levering de koopovereenkomst te annuleren. Eventuele gemaakte kosten voor het retourtransport zijn voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie in onze algemene voorwaarden of neem contact op met onze klantenservice.

Heb je schade?

Vul dan het schadeformulier in, hierna zal de klantenservice contact met je opnemen voor een oplossing.

Accessoires

Hoe kan ik mijn baby in een Cangoo vervoeren?

Je kunt je allerkleinste vanaf 4 maanden veilig en comfortabel vervoeren in een Cangoo. Dat gaat het eenvoudigst met een ‘babyschaal’. Die kun je online bij ons bestellen, direct bij je bakfiets of los. Je kunt ook een MaxiCosy in je bakfiets meenemen. In de bak heb je daarvoor de speciale Cangoo BabyMee nodig en achterop de bagagedrager kun je daarvoor een regulier baby-mee rek met achterdrageradapter gebruiken. Beide kun je bestellen via onze dealers.

Kan ik een MaxiCosy in mijn Cangoo meenemen?

Jazeker, dat kan op twee manieren. In de bakfiets via een speciaal voor Cangoo gemaakte BabyMee, of op de bagagedrager met een regulier baby-mee rek voor babyzitjes, samen met een achterdrageradapter.

Kan er een kinderzitje op de bakfiets gemonteerd worden?

Dat kan. De bagagedrager van Cangoo bakfietsen zonder trapondersteuning is net als bij gewone fietsen geschikt voor een achterzitje. Kijk voor meer informatie en voor veilige, passende achterzitjes op de website van de Fietersbond. Voor een bakfiets met trapondersteuning heb je een adapter nodig. Let op dat deze bagagedragers vaak maar tot 25kg kunnen dragen.

Hoe kan ik de Nexus 3 versnelling afstellen?

Dat is zo gedaan, als je de volgende stappen volgt:

  1. Zet de versnelling, met behulp van de gripshift, in de 2e versnelling.
  2. Controleer of het gele streepje van de versnellingsbox tussen de 2 horizontale lijnen staat.
  3. Is dit niet het geval? Gebruik dan de zwarte stelschroef om het gele streepje binnen de lijnen te krijgen.

Maar je kunt het natuurlijk ook door onze ervaren monteurs laten doen. In dat geval is een van onze Servicepakketten een aanrader.

Hoe kan ik de Nexus 7 versnelling afstellen?

Dat is eenvoudig, als je de volgende stappen volgt:

  1. Zet de versnelling, met behulp van de gripshift, in de 4e versnelling.
  2. Controleer of het gele streepje van de versnellingsnaaf gelijk staat.
  3. Is dit niet het geval? Gebruik dan de stelschroef bij het handvat om de gele streepjes evenwijdig te krijgen.

Wil je je fiets liever door onze ervaren monteurs onder handen laten nemen, dan is een van onze Servicepakketten een aanrader.